OBELEŽITEV SVETOVNEGA DNEVA BEGUNCEV

 Pred 16. leti je bil 20. junij razglašen za Svetovni dan beguncev. Večina prosilcev za mednarodno zaščito in oseb s statusom mednarodne zaščite v Republiki Sloveniji živi v Mestni občini Ljubljana in se v tem okolju vključuje v družbo, na trg dela in izobraževalni sistem. Z namenom druženja in ozaveščanja širše javnosti z omenjeno tematiko bomo v obodju 2016 do 2018 organizacije Inštitut za afriške študije – IAS, Društvo ODNOS in Javni zavod Cene Štupar –  Center za izobraževanje Ljubljana izvajale projekt  "Obeležitev dneva beguncev".

Vabimo vas tudi, da se udeležite posvetov, ki jih organizirmo v okviru projekta in sicer v Mariboru, 13.6.2016, v Novi Gorici 14.6.2016, v Logatcu 15.6.2016, v Kopru 17.6.016 in v Ljubjani 17.6.2016.

Projekt podpirata ga Sklad za azil, migracije in vključevanje (AMIF) ter Ministrstvo za notranje zadeve RS.

 
______________________________________________________
 
 
 

Obeležitev dneva beguncev 2016-2018

Pred 16. leti je bil 20. junij razglašen za Svetovni dan beguncev.  Prosilci za mednarodno zaščito in osebe s statusom mednarodne zaščite v Republiki Sloveniji živijo med nami in z nami. Vključujejo se v družbo, na trg dela in izobraževalni sistem. 

 Z namenom druženja in ozaveščanja širše javnosti z omenjeno tematiko  v obdobju 2016 do 2018 organizacije Inštitut za afriške študije – IAS, Društvo ODNOS in Javni zavod Cene Štupar –  Center za izobraževanje Ljubljanaizvajamo projekt  "Obeležitev dneva beguncev".

V obdobju od 13.6. do 30.6 .2016 smo partnerji izvedli šest posvetov širom Slovenije z namenom  ozaveščanja javnosti o pomenu integracije beguncev, namen pa je bil predvsem osvetliti težave, s katerimi  se begunci soočajo ter iskanje novih rešitev za odpravo le-teh.

Osrednja prireditev ob Dnevu beguncev je bila v ponedeljek, 20.6.2016 na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Projekt podpirata ga Sklad za azil, migracije in vključevanje (AMIF)

 ter Ministrstvo za notranje zadeve RS.
 
______________________________________________________

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.