31.1.2015 - Otvoritev programa Medkulturni Maribor

V prostorih MKC Maribor je bila otvoritev programa ter prva delavnica Spoznavanje afriške kulture. Udeleženci so aktivno prispevali k uspešni izvedbi dogodka, bilo je prijetno in poučno.

 

Galerija

 
 
 

7.2.2015 - Spoznavanje AFRIŠKE POEZIJE IN LITERATURE

2.dogodek se je odvijal v večnamenski čitalnici ČUK, Univerzitetne knjižnice Maribor 

Na dogodku so v Sloveniji živeči Afričani obiskovalcem predstavili pomen afriške literature za afriško zavest in brali svojo poezijo. Ob tem smo se poklonili tudi prazniku kulture, tako ni manjkala niti poezija slovenskih avtorjev.

 
 
 
Obeležitev praznika žensk
Obeležitev praznika žensk
Medkulturna delavnica za otroke
Medkulturna delavnica za otroke
Spoznavanje afriške poezije in literature
Spoznavanje afriške poezije in literature
Otvoritev programa Medkulturni Maribor
Otvoritev programa Medkulturni Maribor
 
 

Program Medkulturni Maribor 2015

Društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor izvajamo program spodbujanja medkulturnega dialoga z državljani tretjih držav v Mariboru z naslovom »Medkulturni Maribor«.                               

 Cilj programa je sinergija različnih organizacij, ki s svojim doprinosom omogočajo aktivno participacijo tako državljanov tretjih držav kot tudi slovenskih državljanov na različnih ravneh vsakdanjega življenja v Mariboru. Na različnih lokacijah bodo potekale različne aktivnosti:

- medkulturne delavnice,

- medkulturna predstava,

- okrogla miza na temo medkulturnega dialoga,

- medkulturna živa knjižnica,

preko katerih bomo omogočili medsebojno spoznavanje različnih kultur in možnost dialoga s poudarkom na spoštljivem odnosu do kulturnih in etničnih razlik. Financiranja ni več, a trajnost in sporočilnost programa ostajata.

 Program sta od januarja 2015 do 30. junija 2015 financirala Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

 

                     

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.