Ekipa DRUŠTVA ODNOS se je udeležila nogometnega turnirja

V okviru  programa  »Pomoč pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito«  smo odigrali nekaj prijateljskih tekem z namenom boja proti vsem oblikam nestrpnosti, socialnega izključevanja, diskriminacije in rasizma. Tekmovali smo v okviru prireditve “Plata 2015 -  Z nogometom proti diskriminaciji”.

 
 
 

Skupinska srečanja

Skupinska srečanja

V okviru programa Pomoč pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito izvajamo tudi skupinska srečanja. Namenjena so  druženju, medsebojnemu spoznavanju, informiranju, izmenjavi izkušenj, vzajemnemu učenju, socialnemu vključevanju, spodbujanju medkulturnega dialoga, družbene participacije in delovanja, učne in delovne aktivnosti.

 
 
 
učna pomoč
učna pomoč
 Po poteh emonske Ljubljane
Po poteh emonske Ljubljane
v etnografskem muzeju
v etnografskem muzeju
Tivoli november 2014
Tivoli november 2014
 
 

Program ""Pomoč pri integraciji za osebe z mednarodno zaščito 2013 do 2015"

Namen programa je ciljni skupini oseb z mednarodno zaščito, in sicer ranljivim osebam s posebnimi potrebami (zlasti otrokom, mladoletnikom brez spremstva, invalidnim osebam, starejšim osebam, žrtvam posilstva, mučenje in drugih oblik psihičnega, fizičnega in spolnega nasilja) zagotoviti posebno skrb, nego in obravnavo. 

V okviru programa izvajamo različne med seboj povezane in dopolnjujoče se aktivnosti, ki jih  prilagajamo potrebam, željam in interesom vključenih oseb z mednarodno zaščito.

  • Pomoč pri urejanju življenjskih situacij
  • Učna pomoč
  • Socialna vključenost občutljivih skupin oseb z mednarodno zaščito
Program se izvaja od septembra 2013 do 30.junija 2015
Financiran je iz sredstev Evropskega sklada za begunce ter Ministrstva za notranje zadeve RS.
 
_________________________________________________________________

 
 
 

Ogled razstave v Slovenskem etnografskem muzeju 14.11.2014

Ogled razstave v Slovenskem etnografskem muzeju 14.11.2014

V okviru projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim  skupinam smo si skupaj  z osebami z mednarodno zaščito ogledali razstavo Med naravo in kulturo. Spoznali smo kulturno dediščino Slovenije, kustosinja nam je predstavila bogastvo namenov, za kakršne so naši prednamci predmete izdelovali in jih uporabljali.

 

Galerija

 
 
 

Ogled fotografske razstave - park Tivoli oktober 2014

V oktobru 2014 smo si z osebami z mednarodno zaščito  v parku Tivoli ogledali razstavo s fotografijami Ljubljane, Istanbula, Egipta in drugih dežel na prostem. Dogodek je spodbudil pogovor o kulturnih razlikah in podobnostih, zgodovini Slovenije in drugih regij, držav sveta. Ugotovili smo, da imamo kot ljudje tudi veliko skupnega, ne glede na jezikovne in kulturne razlike. V sproščenem vzdušju je tudi lažje stekel pogovor o ovirah, težavah, travmatičnih izkušnjah, možnostih življenja, dela in zaposlovanja v Sloveniji.     

 
 
 

Po sledeh rimske Emone 10.10.2014

Skupina oseb z mednarodno zaščito na vodenem ogledu -  Po sledeh rimske Emone 10.10.2014

Prekrasen dan za poučno in informativno druženje oseb z mednarodno zašito. skupaj z begunci smo spoznali mnogo novih zgodovinskih dejstev o Emoni.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.